Skip links

El vídeo ja és la principal eina de venda!

Mark Zuckerberg: Sobre el vídeo a Internet. “Estem en aquest moment de retorn com el 2012 la major part de la gent feia servir Facebook al desktop. Molt del contingut fa 10 anys era text i fotos, ara és vídeo. Ara tothom comparteix els seus moments vitals en vídeo … Ara la bombolla està en la distribució: la gent vol consumir més vídeo perquè tots estan fent més vídeo …6 raons irrefutables per a les que la seva estratègia de màrqueting ha d’incloure Video Corporatiu

El vídeo és ara l’eina d’elecció per als venedors i els departaments de màrqueting de petites, mitjanes i grans empreses a tot el món.
Un estudi realitzat per Nielsen afirma que el 64% dels venedors esperen vídeo per dominar les seves estratègies en un futur pròxim.

1.- Estalvi de temps 
És àmpliament acceptat que el contingut de vídeo és la millor manera de transmetre als clients actuals i potencials, el valor dels productes i serveis.  Si una imatge val més que 1.000 paraules llavors un minut de vídeo ascendeix a 1,8 milions, segons els investigadors de Forrester.

2.- Són fàcilment compatibles  
El volum d’esglaonament de reproduccions de vídeo a YouTube demostra la capacitat inherent de la quota de vídeo.

3.- La capacitat de rastrejar l’ús específic
Igual que l’analítica al seu lloc web, un vídeo en línia li atorga la capacitat de rastrejar l’ús específic. Analítiques, com ara el nombre de punts de vista de cada vídeo rebudes, quantes vegades es comparteix cada vídeo, la manera en què es van trobar…

4.- Els usos dispars
Les visites als productes, promocions, explicacions, demostracions, formació,  històries d’usuari, testimonis de clients – l’ús del vídeo és diversa i en expansió. L’edició de parts d’aquest contingut pot ser reutilitzat o tallat en un vídeo promocional…

5.- Google estima els seus vídeos (YouTube)
Google estima el contingut de vídeo amb bons índexs de vídeo i té un impacte significatiu en la classificació de qualsevol pàgina web. De fet, Forrester Research ha informat que els llocs web amb el vídeo tenen 50 vegades més probabilitats d’obtenir una classificació orgànica de la primera pàgina.

6.- El vídeo impulsa les vendes 
Potser els costos de producció de vídeo són difícils de justificar, ja que no afecten directament les xifres de vendes.
L’estudi en realitat suggereix que els consumidors són més propensos a prendre una decisió de compra una vegada que han vist un vídeo del producte.